Pieredzes apmaiņa Viļņas zinātnes un tehnoloģiju parkā «Sunrise Valley»

No 2017. gada 5. – 8. decembrim Viļņā, Lietuvā notika pieredzes apmaiņas vizīte. Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvjiem bija iespēja viesoties zinātnes un tehnoloģiju parkā «Sunrise Valley».

Zinātnes un tehnoloģiju parks «Sunrise Valley» ir daļa no Lietuvas lielākā integrētā zinātnes, studiju un biznesa centra. Zinātnes un tehnoloģiju parka «Sunrise Valley» galvenie darbības virzieni ir industrijas un zinātnes sadarbības vecināšana, komercializācijas procesu nodrošināšana, kā arī infrastruktūras un inovāciju atbalsta pakalpojumu sniegšana.

Pieredzes apmaiņas pasākuma laikā tika prezentēti gan RTU, gan Zinātnes un tehnoloģiju parka «Sunrise Valley» sasniegumi, pieredze, aktuālie projekti, labās prakses piemēri un konkrēti instrumenti aktivitāšu ieviešanai. Pēc prezentācijām tika apspriestas iespējamās sadarbības jomas, potenciālo sadarbības projektu programmas un aktivitātes. Vizītes ietvaros tika apmeklētas arī zinātnes un tehnoloģiju parka koprades telpas, tuvākie sadarbības uzņēmumi un organizācijas.

RTU pārstāvēja Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra komanda – Laila Eliņa, Linda Šufriča, Lita Lazdiņa un Ineta Portnova. Vizītes laikā tika panākta vienošanās par turpmāku sadarbību dažādos projektos un iniciatīvās.

| Ineta Portnova, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs